Μελιδόνι

Σπήλαιο Μελιδονίου πλήρης περιγραφή

Κύρια χαρακτηριστικά

Σύντομη περιήγηση

Στο νομό Ρεθύμνου  βρίσκεται 2 περίπου χιλιόμετρα από το χωριό Μελιδόνι, στη νότια πλευρά του όρους Κουλούκωνα και απέχει 28 περίπου χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο. To σπήλαιο Μελιδονίου που βρίσκεται στο χωριό πέρα από την ιστορική αξία, έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον φυσικής ομορφιάς.

Στην είσοδό του το σπήλαιο, που βρίσκεται σε υψόμετρο 220 μέτρων, έχει μια χαμηλή καμάρα και μπαίνοντας στο εσωτερικό του, ο επισκέπτης αρχίζει να κατεβαίνει. Εκεί αντικρίζει διάφορους σχηματισμούς σταλαγμιτών και σταλακτιτών και ένα μικρό ασβεστωμένο οστεοφυλάκιο στην αρχή της μεγάλης αίθουσας του σπηλαίου, εκεί που βρίσκονταν οι πολιορκημένοι.

Το σπήλαιο ανοίγεται στο ανατολικό τμήμα δολίνης που δημιουργήθηκε από την κατάρρευση τμήματός του. Διακρίνεται από αψιδωτή είσοδο με θέα τον Ψηλορείτη, ενώ εσωτερικά αποτελείται από δύο κύριες αίθουσες, που αναπτύσσονται σε δύο επίπεδα με έντονη κλίση και πλούσιο λιθωματικό διάκοσμο.

Μόνο η πρώτη αίθουσα του σπηλαίου είναι προσβάσιμη στο κοινό, ενώ οι υπόλοιπες και βαθύτερες είναι κλειστές λόγω αρχαιολογικών ανασκαφών και η πρόσβαση είναι εφικτή οδικώς.

Το Μελιδόνι είναι ένα ζωντανό χωριό που ανήκει στο Δήμο Γεροποτάμου, είναι  Ιστορική Πρωτεύουσα του Δήμου και συγκαταλέγεται στο κατάλογο των οικισμών “ύψιστης πολιτιστικής κληρονομιάς”. Στο Μελιδόνι αναβιώνει κάθε Καθαρή Δευτέρα το «κλέψιμο της νύφης», ένα έθιμο με πολύ βαθιές ρίζες

Τηλέφωνο

694 156 1261

Ιστοσελίδες

https://greece.terrabook.com/el/rethymno/page/spilaio-melidoniou/

https://www.rethemnosnews.gr/apopseis/677931_melidoni-mylopotamoy

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *