Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου πλήρης περιγραφή

Κύρια χαρακτηριστικά

Σύντομη περιήγηση

Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου βρίσκεται στο κέντρο της πόλης δίπλα από την πλατεία Ελευθερίας και αποτελεί ένα από το τα παλιότερα και μεγαλύτερα μουσεία της Ευρώπης. Ο επισκέπτης μπορεί να δει στο μουσείο χιλιάδες εκθέματά ,αντιπροσωπευτικά δείγματα όλων των περιόδων της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας, από τη νεολιθική εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους. Από αυτά κυρίαρχη θέση καταλαμβάνουν στις συλλογές του αριστουργήματα της μινωικής τέχνης που ακολουθούν όλη της την εξέλιξη. Η μινωική συλλογή του μουσείου είναι η σημαντικότερη και πληρέστερη παγκοσμίως, και έτσι δίκαια νοείται ως το κυριότερο μουσείο μινωικού πολιτισμού.

Το μουσείο είναι δημόσιο και υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Διαθέτει πλούσια μόνιμη έκθεση, αλλά οργανώνει και περιοδικές εκθέσεις. Ταυτόχρονα παίρνει μέρος σε περιοδεύουσες εκθέσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το μουσείο, είναι εξοπλισμένο με αίθουσα οπτικοακουστικών μέσων και εργαστήρια, υποδομές που ενθαρρύνουν την οργάνωση επιτόπιων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών.

Τηλέφωνο

281 027 9000

Ιστοσελίδα

https://www.heraklionmuseum.gr/

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *