Καλλιτεχνικό χωριό Βερέκυνθος

Δίπλα στον Εθνικό δρόμο, περίπου 5 χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά, ανάμεσα στη Σούδα και την Τσικαλαριά, βρίσκεται το Καλλιτεχνικό Χωριό Βερέκυνθος. Ο Βερέκυνθος, σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν το βουνό όπου ζούσαν και λατρεύονταν οι Ιδαίοι Δάκτυλοι, γιοί του Δία και προστάτες των τεχνών που ήρθαν για να διδάξουν τις πανάρχαιες τέχνες της Μεταλλουργίας, της Κεραμικής, της Υαλουργίας και της Υφαντικής στους ανθρώπους.

Τα τελευταία, 15 χρόνια, στην περιοχή, λειτουργεί μία πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα κοινωνία καλλιτεχνών, οι οποίοι αναδεικνύουν τις τέχνες που είναι συνυφασμένες με τη ζωή και τον πολιτισμό του Κρητικού λαού. Στο χώρο πέρα από τη λειτουργία των εργαστηρίων, οργανώνονται για κοινό όλων των ηλικιών μαθήματα κεραμικής, ζωγραφικής και κατασκευών από ύφασμα, κ.ά.

Επίσης, από 2015 πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Βερέκυνθος στο κατά τη διάρκεια του οποίου παραδοσιακές μουσικές, δημιουργικά εργαστήρια, θέατρο, δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους συνθέτουν ένα φεστιβάλ συνάντηση τεχνών και δημιουργίας.

Ο χώρος είναι επισκέψιμος εκτός Κυριακής και μπορεί κανείς να παρατηρήσει τους τεχνίτες να δουλεύουν αλλά και να βρει μεγάλη ποικιλία από χειροποίητα ντόπια, παραδοσιακά και σύγχρονα αντικείμενα τέχνης.

Τηλέφωνο

28210 80118

Ιστοσελίδα

www.verekinthos.com

https://www.chania-culture.gr/venues/kallitechniko-chorio-verekynthos/

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *